Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Зеленски и Мелони обсъдиха отбранителното сътрудничество и гаранциите за сигурността на Украйна

[post-views]
WFP призова за отваряне на черноморските пристанища за износ на храни

Украинският президент Володимир Зеленски обсъди отбранителното сътрудничество, санкциите срещу Русия и работата по гаранции за сигурността на Украйна с италианската министър-председателка Джорджа Мелони, предаде Укринформ, като се позова на публикация на украинския държавен глава в „Екс“.

„Разговарях с Джорджа Мелони, за да изразя благодарността си към нея за силната подкрепа на Италия за Украйна. Обсъдихме нашето отбранителното сътрудничество и нуждата от ускоряване на приемането на 12-ия санкционен пакет на ЕС срещу Русия“, написа Зеленски.

По думите му Италия показва силно лидерство, а Украйна очаква от председателството ѝ догодина на Групата на седемте най-развити икономики (Г-7) да донесе дори още по-важни резултати от досегашните.

Зеленски отбеляза, че двете страни са съгласували усилията си и са се споразумели да започнат работа по двустранни гаранции за сигурност като продължение на Вилнюската декларация на Г-7.

Украинският президент благодари на Италия за подкрепата за украинската мирна формула и покани Мелони да участва във втората среща на върха за износа на зърно от Украйна.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани