Информационен център на Министерство на oтбраната

УВАЖАЕМИ ГЕНЕРАЛИ, ОФИЦЕРИ, СЕРЖАНТИ, ВОЙНИЦИ, ГОСПОЖИ И ГОСПОДА ЦИВИЛНИ СЛУЖИТЕЛИ

Имам честта и удоволствието от името на Ръководството на Сухопътните войски и лично от свое име да поздравя целия личен състав по повод на

ПРАЗНИКА НА СУХОПЪТНИТЕ ВОЙСКИ – 19 НОЕМВРИ!

         Българската историческа памет пази спомена за личности и събития, станали емблематични за силата и устрема на нашия дух. Те са повод за национална гордост и самочувствие, символ на воинска чест и достойнство. Ежегодното честване на 19 ноември  е ярък израз на преклонение пред подвига на българските воини, пролели кръвта си по бойните полета на пет войни.

         Почит и уважение заслужава не само богатата и славната история на нашите Сухопътни войски, но и тяхното съвременно развитие, превръщането им във важен фактор на надеждност за страната ни, както и техния принос за укрепването на мира и сигурността по света.

Вярвам, че и занапред със същите упоритост, всеотдайност, отговорност и професионализъм всички вие  ще продължите да работите за издигане на авторитета на Сухопътните ни войски и Българската армия.

 В този празничен ден пожелавам на целия личен състав крепко здраве, късмет, личен и професионален просперитет!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

КОМАНДИР НА СУХОПЪТНИТЕ ВОЙСКИ ГЕНЕРАЛ-МАЙОР ДЕЯН ДЕШКОВ

УВАЖАЕМИ ГЕНЕРАЛ-МАЙОР ДЕШКОВ, УВАЖАЕМИ ГОСПОДА ГЕНЕРАЛИ, ОФИЦЕРИ, СЕРЖАНТИ, ВОЙНИЦИ И ЦИВИЛНИ СЛУЖИТЕЛИ ОТ СУХОПЪТНИТЕ ВОЙСКИ, СКЪПИ ВЕТЕРАНИ, ВОИНИ ОТ РЕЗЕРВА И ЗАПАСА,

        Атлантическият съвет на България отново има честта да ви поднесе най-сърдечни поздрави и пожелания по случай 138-ата годишнина от победоносните сражения и боеве при Сливница и да ви честити Празника на Сухопътните войски!

          За първи път от три десетилетия насам освен тревога и неудовлетвореност имаме основания да изразим и плаха надежда за закъснели, но решителни крачки към така необходимото превъоръжаване, насищане със съвременни технически средства, обновление в командната верига, все по-цялостно и ефикасно развитие на Сухопътните войски по стандартите и моралните критерии на НАТО.

        Войната в Украйна, героизмът, отличната подготовка и смайващият стоицизъм на украинските воини за сетен път доказаха жизненоважните принципи в изграждането, развитието и използването на Сухопътните войски. Активната отбрана, творческите тактически решения, оперативният размах, безукорният професионализъм и неумолимата решимост на украинските воини за сетен път ни доказаха, че всяко по-нататъшно забавяне в превъоръжаването, в кадровото обновление, в структурното развитие и финансовото оздравяване на войските и силите на българската държава може да има гибелни последици.

         Поздравяваме подмладеното командване на Сухопътните войски и му желаем в най-скоро време да посрещне новите модерни бронирани машини, да получи по-висок и по-реалистичен бюджет за полеви и тактически учения, за стрелби и ракетни пускове.

Честит празник, доблестни български защитници!

Дълбок поклон пред подвизите на великия, безименен и безсмъртен Български войник.

Поклон пред неосъществените му идеали, пред безкористната му саможертва, пред неистовия му порив.

Вечна слава вам, непобедими воини на Отечеството!

Атлантически съвет на България

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Архив

Scroll to Top