Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Военните сили на Гърция и САЩ проведоха съвместно учение за ползване на въздушен транспорт

[post-views]
Гръцки изтребители прелитат днес над района на Атина

Силите за специални операции на Гърция и САЩ проведоха съвместно учение от 8 до 16 ноември в района на гръцката префектура Магнисия в Тесалия, написа електронното издание на телевизия „Скай“. 

В съвместните учения взеха участие служители на командването за специални бойни операции на гръцкия Генерален щаб на националната отбрана и американската Дванадесета бойна авиационна бригада (12th Combat Aviation Brigade), която се включи с личен състав и оборудване.

Тренировъчните дейности включиха качване и слизане от хеликоптер, планиране и провеждане на въздушни операции и демонстрация с тренировка на процедури за осигуряване на въздушен транспорт.

Учението допринесе за повишаване на нивото на оперативната готовност, бойните способности и обмена на опит в планирането и провеждането на специални операции между участниците, се казва в изявление на гръцкия Генерален щаб.

Учението подчертава дългогодишното сътрудничество на двете страни в областта на специалните военни операции, се допълва в изявлението.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани