Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Украинският военен министър каза, че засега не се предвиждат рокади по върховете на армията

[post-views]
Зеленски: Умеров може да рестартира министерството на отбраната

Украинският министър на отбраната Рустем Умеров каза, че засега не е взето решение за уволняването на командващия обединените въоръжени сили на Украйна и още един високопоставен военачалник, предаде Ройтерс. 

Умеров днес даде пресконференция заедно с германския си колега Борис Писториус, който пристигна на визита в Киев. Ръководителят на украинското отбранително ведомство отговори на въпрос дали има вероятност да бъдат уволнени командващият обединените въоръжени сили на Украйна генерал Сергий Наев и Олександър Тарнавски, началник на военното командване „Таврия“. „Трябва да кажа, че все още не е взето решение, но правим всичко възможно да подобрим ефективността“, заяви Умеров. 

Оглавяваното от Тарнавски военно командване „Таврия“ поведе контраофанзивата в Югоизточна Украйна, която не успя да постигне значителен пробив в руските отбранителни линии, отбелязва Ройтерс.

Умеров коментира въпроса за евентуални рокади във военното ръководство на фона на охладнелите отношения между президента Володимир Зеленски и главнокомандващия на въоръжените сили Валерий Залужни.

Военният министър обясни на днешната пресконференция, че самият той е фокусиран върху адаптирането на украинската армия към натовските стандарти и покриването на нуждите ѝ. „Тези стандарти са много важни /…/. Всяко подразделение и всеки командир е запознат с тези нужди и ние трябва да ги покрием“, подчерта Умеров.  

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани