Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Продължават тежките сражения на изток

[post-views]
Румъния: Падналият дрон не е опасен

Тежки сражения на източния фронт, нощ на руски въздушни атаки с дронове, и частични успехи на украинската армия в мелитополското направление. Така може да се обобщи войната в Украйна, която официално навлезе в 21-я си месец.

През последната нощ е имало близо 50 сражения по цялата фронтова линия, се посочва в сутрешната сводка на генералния щаб на украинските въоръжени сили. Най-активни остават боевете в източната Донецка област, където руската армия от близо два месеца се опитва да пробие украинските отбранителни линии.

Купянск, Авдеевка и Маринка за сега остават най-горещите точки на източния фронт, като за сега украинските сили за отбрана продължават да удържат позициите си.

Според командването в Киев руската армия провежда настъпателни действия и в южната Запорожка област, където активни боеве се водят при Работино.

Освен в защита украинската армия продължава с настъплението си в мелитополското направление, както и да удържа позиции на източния бряг на р. Днепър при Херсон.

През изминалата нощ работа имаха и украинските противовъздушни сили, които съобщиха, че са отразили атака с дронове срещу цели в Южна Украйна. Врагът изстреля 14 ирански безпилотни самолета, които бяха свалени и една крилата ракета, която не е достигнала целта си, уточняват военните.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани