Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Стил и класа с гвардейските музиканти

[post-views]
Стил и класа с гвардейските музиканти

Столичната зала „България“ се оказа тясна за почитателите на виртуозите от НГЧ.

Гвардейският представителен духов оркестър при Националната гвардейска част (НГЧ) отново зарадва публиката си с талант и магията на музиката. Този път концертът беше посветен на Деня на християнското семейство и християнската младеж и беше организиран с подкрепата на Столичната община и със съдействието на Софийската филхармония. Диригентът подполковник Ради Радев, който е и началник на оркестъра, дирижира незабравими мелодии. Сред тях бяха маршът „Сливенци при Драва“ на Дико Илиев, но също и класики като Nessun Dorma от операта „Турандот“, Flashdance…What a Feeling, Libertango, а също и избрано от Ерик Клептън, Кубинска фиеста, The Final Countdown, Mambo-from West Side Story и мн. др.

Столичната Зала „България“, която е с една от най-добрите акустики в страната, ако не и най-добрата, наистина се оказа тясна за почитателите на творчеството и таланта на гвардейските ни музиканти. Гости на тържеството бяха заместник-министърът на отбраната Станимир Георгиев, началникът на политическия кабинет на министъра на отбраната Добромир Тотев, генерали и офицери, ветерани, военни аташета, много граждани.

Не случайно военната духова музика е тази, която е авангардът на войската. Именно след нея тръгват войниците, тя създава онази магия, която окрилява победния устрем на войската.

Водещата Галя Димитрова, която е и ръководител на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили приветства присъстващите в залата, а диригентът подполковник Ради Радев съобщи, че един от военните музиканти напуска оркестъра след 37 години служба и го поздрави лично.

Публиката аплодира всяко от изпълненията, защото мелодиите бяха познати, подбрани от концерт-майстора наистина прецизно, с градираща емоция и ефектен финал с „Хоп-троп“, така че всеки от присъстващите да отнесе със себе си частица от изживяването в Зала „България“.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Венцислав Жеков

Най-ново

Единична публикация

Избрани