Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Военноинвалиди отчетоха дейността на дружеството си в Плевен

[post-views]
Военноинвалиди отчетоха дейността на дружеството си в Плевен

Дружество „Военноинвалид” в Плевен и неговият Управителен съвет отчетоха дейността си през изминалата година пред своите членове и гости на събрание във Военен клуб – Плевен. Сред гостите бяха заместник-областният управител Александър Йотков, командирът на 5-о бригадно командване полковник Иван Вълев и представители на военни формирования в гарнизона. Към момента в дружеството членуват 96 души.

Работим усилено за подпомагане на най-засегнатите с цел подобряване на социалния, здравния и жизнения статус на членовете, каза председателят на дружеството Илиян Христов.  Двайсет и двама правоимащи членове, които са самотни, в тежко финансово, материално или здравословно състояние, продължават да получават безплатен топъл обяд от социалната кухня на МО, но поради ниските разкладки и ограничения бюджет обядът е леко намален, но всички се надяват, че това е временна мярка.

Съвместната ни работа с началника на гарнизона бригаден генерал Юлиян Радойски, командирите на военни формирования и военно-патриотичните организации са на ниво, но не така добре се развиват отношенията ни с Община Плевен, където все още не успяваме да постигнем разбирателство и развитие по отношение на съвместната работа, каза Илиян Христов. Военноинвалидите настояват за промяна в чл. 86 на КСО и начина на изчисляване на пенсиите им. В своето обръщение към присъстващите полковник Иван Вълев декларира готовност за оказване на помощ на дружеството при нужда и взаимодействие в бъдеще.

Най-ново

Единична публикация

Избрани