Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Придобиването на бойна машина за пехотата е само началото

[post-views]
Придобиването на бойна машина за пехотата е само началото

Това заяви във ВА „Г. С. Раковски“ командирът на СВ генерал-майор Деян Дешков.

„Повече от 105 проведени успешни учения за годината. Хиляди военнослужещи по полигоните. Участие на над 200 военнослужещи в две мисии на Балканите, повече от 300 на ротационен принцип на българската граница“, отчете командирът на СВ генерал-майор Деян Дешков на тържествено събрание във Военната академия „Г. С. Раковски“ по повод на  бойния празник на СВ и 138-ата годишнина от победата при Сливница.

„Появява се първата светлина в тунела по отношение на модернизацията на Сухопътните войски – придобиването на бойната машина“, каза още командирът на СВ.

Паралелно с процесите на модернизация на СВ трябва да се поеме курс към промяна в организационните структура на войските, допълни Дешков.

От името на министъра на отбраната Тодор Тагарев приветствие поднесе заместник-министър Атанас Запрянов. „Вие доказвате своя професионализъм в усложнената среда за сигурност, която изисква ефективна подготовка в отговор на предизвикателствата“, подчерта той.

„Народното събрание прие решението за инвестиционен разход по проекта за придобиване на основна бойна техника за изграждане на батальонни бойни групи от състава на механизирана бригада. Предстои да се ратифицира договорът, не по-късно от началото на декември и да започне изпълнението му“, подчерта Запрянов. На повече от 80% е завършен проектът за модернизация на танковете Т-72 и монтирането на ново комуникационно оборудване. Предприети са стъпки за модернизация на стрелковото оръжие, за придобиване на товарни автомобили с повишена проходимост, очакват се първите доставки по проект за придобиване на безпилотни летателни системи.

 „Отчитаме една успешна година за Сухопътните войски“, заяви началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов. Няма сфера, където вашите присъствие и действие да не са значими и достойни, каза още той. С действията си допринасяте за националната и колективната сигурност, за сигурността на целия Югоизточен фланг на Европа. „Признателни сме за воинския дух, за уменията ви, за родолюбието, за гражданското съзнание и за човешкото лице към проблемите на хората“, отбеляза

От името на министъра на отбраната Тодор Тагарев и от началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов бяха връчени награди на военнослужещи за проявен висок професионализъм в изпълнението на служебните задължения.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Светлозар Стоянов

Най-ново

Единична публикация

Избрани