Информационен център на Министерство на oтбраната

Военнослужещи от Българската армия продължават да оказват помощ на населението в тежките зимни условия

Военнослужещи от Българската армия продължават да оказват помощ на населението в тежките зимни условия

Военнослужещи от Центъра за подготовка на водачи и логистични специалисти в Русе от днес, 28 ноември, участват в евакуация на техника и разчистване на пътища от падналия сняг в община Две Могили. В повечето от населените места там вече трето денонощие няма електричество и вода. Освен в разчистването на снегонавяванията, военнослужещите помагат за премахване на паднали дървета и клони и осигуряване на бърз достъп на служителите на Електроразпределение – Север до най-проблемните участъци. Екипите от състава на Сухопътните войски, снабдени с водоноска, осигуряват продукти от първа необходимост на хората от населените места в общината. Те ще имат готовност и утре да окажат помощ на населението в област Русе в тежките зимни условия.

Военнослужещите действат по искане на областния управител на област Русе Данаил Ковачев и след разрешение на началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов и на министъра на отбраната Тодор Тагарев.

Продължава участието на формирование за действие при тежки зимни условия от 12-та авиобаза в Долна Митрополия в разчистването от падналия сняг на пътни участъци между селата Брестовец и Беглеж, област Плевен. Вчера военнослужещите от авиобазата разчистваха заснежените пътни участъци между селата в област Плевен от 18.12 ч. на 27 ноември до 00.57 ч. на 28 ноември 2023 г.

Източник: mod.bg

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Архив

Scroll to Top