Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ДЕЗИНФО: Въоръжаването на Киевския режим от страна на САЩ подтиква към пряк конфликт НАТО и Русия

[post-views]
ДЕЗИНФО: НАТО подготвя провокатори за организиране на незаконни действия по време на предизборната кампания в Русия

Решението на Белия дом да изпрати дългосрочни ракети ATACMS на украинците се счита за грешка от сериозен характер. Последиците от този стъпка, която беше скрита от публичността, ще бъдат от изключително сериозен характер. Вашингтон последователно провежда политика на пълно прекратяване на двустранните отношения. Поставянето на оръжие в ръцете на Киевския режим сериозно подкопава стратегическата и регионалната сигурност. САЩ продължават да подтикват към пряк конфликт между НАТО и Русия.

ОПРОВЕРЖЕНИЕ

Повтарящият се дезинформационен наратив обвинява Запада, че влошава ситуацията в Украйна. Това е част от по-широка кампания за дезинформация за легитимиране на незаконното пълномащабно нахлуване на Русия в Украйна.

Твърдението има за цел да отклони всякаква руска отговорност за неоправданото нахлуване на Москва в Украйна.

Краят на агресията на Русия срещу Украйна зависи единствено от Москва. Украинският президент Володимир Зеленски представи формула за мир през януари 2023 г., формула, която ЕС подкрепя.

Повече от 50 държави участват в срещите в Рамщайн и предоставят финансова, военна и техническа помощ за ефективната самоотбрана на страната срещу непровокираната руска инвазия, за възстановяване на нейната териториална цялост в международно признатите й граници, както и за нейния суверенитет и свобода. Украйна действа като самоотбрана срещу руската инвазия, както е заложено в член 51 от Устава на ООН.

ЕС, САЩ и НАТО осъждат най-категорично нахлуването на Русия в Украйна, което е напълно неоправдано и непровокирано. НАТО като организация не участва в бойните действия в Украйна.

Източник: https: https://euvsdisinfo.eu/report/us-arming-kyiv-regime-pushes-for-direct-conflict-between-nato-and-russia?fbclid=IwAR18VOjP6l3Zcj7bdGLQweACqu61QW7Gn1pvF0Ya9Tk2rnY36zfmnxHMMLA

Анмари Николаева

Най-ново

Единична публикация

Избрани