Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ДЕЗИНФО: Събитията в Израел и Украйна не са случайни, тъй като САЩ се опитаха да създадат зони на нестабилност

[post-views]
Палестинската групировка „Хамас” атакува Израел

САЩ се опитаха да създадат различни места на фрагментация и да генерират зони на нестабилност в така наречените евразийски вулкани и в Близкия изток, а също и в райони, близки до Русия и Китай. Неслучайно събитията в Украйна, а сега и в Израел и тази ескалация на насилие и провокация към Иран, са в два ключови възела на Пътя на коприната, свързващ Китай и Русия и централноазиатските страни с Европа.

ОТГОВОР

Теория на конспирацията, която не е подкрепена с никакви доказателства.САЩ не започнаха войните в Украйна или Газа. Събитията в Близкия изток, споменати в тази дезинформационна история, бяха предизвикани от атаките на Хамас срещу Израел на 7 октомври 2023 г. и военния отговор на Израел. Пълномащабната война в Украйна започна, когато Русия нахлу в страната на 22 февруари 2022 г. Като неоснователно обвинява САЩ, че стоят зад тези глобални събития, тази история с дезинформация не само насърчава антиамерикански начин на мислене, но също така цели да отрече отговорността на Русия за нейната брутална инвазия в Украйна.

Линк: https://euvsdisinfo.eu/report/events-in-israel-and-ukraine-are-no-accident-as-the-us-tried-to-create-areas-of-instability

Превод: Стоян Марков

Най-ново

Единична публикация

Избрани