Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Израел освободи 30 палестински затворници преди изтичането на примирието в 7:00 ч. днес

[post-views]
Израелски военни, преоблечени като жени и медици, убиха „трима палестински екстремисти“ в болница на Западния бряг

Управлението на израелските затвори обяви рано тази сутрин, че е освободило 30 палестински затворници в замяна на шестата група от заложници, предадени от радикалното палестинско движение в ивицата Газа „Хамас“, предаде Ройтерс.

Палестинците са били освободени от затвори на израелска територия, на окупирания Западен бряг на река Йордан и от Йерусалим, се казва в изявление на властите в израелските затвори.

Ройтерс посочва, че върху Израел и „Хамас“ се увеличава международният натиск да удължат примирието и знак за ускоряване на преговорите е пристигането на държавния секретар на САЩ Антъни Блинкън в Тел Авив. Американският президент Джо Байдън е решен да съдейства за освобождаването на всички, които са държани в плен от „Хамас“ в Газа.

Израелски медии са информирали, като се позовават на официални представители на Тел Авив, че днес в 7:00 ч. местно време, също и българско, Израел ще възобнови обстрела по анклава, ако дотогава не получи списък със заложници за предаване от страна на „Хамас“, и то според зададените изисквания.

Израел държи най-малко десетима заложници да бъдат освободени днес, като жените и децата са с предимство, отбелязва Ройтерс.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани