Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Израелската армия съобщи, че е поразила повече от 400 цели в Газа

[post-views]
Хамас съобщи, че държи в плен над 100 души след нападението срещу Израел

Израелската армия продължава и днес бомбардировките си срещу Газа, като заяви, че е атакувала над 400 терористични цели, след като вчера приключи примирието с „Хамас“, предаде ДПА.

Снощи изтребители са бомбардирали повече от 50 цели около град Хан Юнис в южната част на анклава, казаха официални представители.

Войските също така са нападнали с танкове и насочени въздушни удари бойци на „Хамас“, както и инфраструктура в района Бейт Лахия в Северна Газа. През нощта израелските военноморски сили са поразили военни цели на „Хамас“ на пристанището на Хан Юнис и Дейр ал Балах с високоточни боеприпаси, каза още армията.

Твърди се, че инфраструктура и оборудване на военноморските сили на радикалната палестинска групировка са били поразени при операцията. В Северна Газа израелските сили също така заявиха, че отново са поразили цели по земя и от въздуха.

Освен това е била бомбардирана терористична клетка, която примамила израелски войници в засада, а израелски изтребител е ударил джамия, която е служила като команден център на „Ислямски джихад“, добавиха военните.

Агенция ДПА отбелязва, че не е успяла да потвърди достоверността на тази информация от независими източници.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани