Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Десетки дариха кръв по време на „Щедрия вторник” във ВМА

[post-views]
Десетки дариха кръв по време на „Щедрия вторник” във ВМА

28 ноември е международният Ден на щедростта, станал известен в целия свят като „Щедрият вторник”. А акцентът е върху даряването за любима кауза, съобщиха от Военномедицинската академия (ВМА).
Това е денят, в който даряваме и празнуваме щедростта, ден, в който обединяваме усилия в подкрепа на важни за обществото благотворителни каузи, коментираха от Фондация Bcause, по чиято инициатива във ВМА бе организирана кампания за безвъзмездно кръводаряване.
Близо 30 души се включиха в акцията, като имаше и дарители извън нея. „За нас насърчаването на безвъзмездното кръводаряване е мисия. Затова и периодично организираме акции под наслов „Бъди един от нас! Дари кръв – спаси живот!”, коментира д-р Красимира Терзиева от Центъра по трансфузионна хематология на ВМА.
Извън акциите всеки желаещ може да дари надежда на болен в беда в Кръвния център на ВМА, всеки ден от 8,00 до 16,00 ч. За допълнителна информация можете да се обадите на тел. 02/ 92 25 506. Благодарим на всички, които ни помагат в битката за живот, изтъкнаха от ВМА. (БА)

Най-ново

Единична публикация

Избрани