Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Сурова зима скова Европа, блокира трафика по въздух и земя

[post-views]
Сурова зима скова Европа, блокира трафика по въздух и земя

Европа остава в плен на суровата зима. Северна Англия остана блокирана, след като беше връхлетяна от обилен снеговалеж, съпровождан от много силни втрове. По-рано стихията обхвана и други части от Стария континент и света.

Северна Англия се оказа в капана на лошото време. Обстановката е усложнена, на много места снежната покривка надхвърли 30 см, а заради ниските температури цели пътни участъци са заледени, предупредиха местните власти. Стихията остави стотици домакинства без електричество, а десетки автомобили се оказаха блокирани по пътищата.

Лошото време в региона ще се задържи и в следващите дни, като очакванията са за дъжд, сняг и силни ветрове. По-рано тежките зимни условия блокраха движението и в други части от Европа – Германия, Ирландия, части от Австрия, Швейцария и Чехия.

Още снощи бяха отменени всички полети от и до летището в Мюнхен за вторник преди обяд, съобщиха от ръководството на аеропорта. Мярката се налага заради леден дъжд през нощта и засяга повече от 300 самолета. Летищните власти не изключиха и възможността да отменят още полети заради атмосферните условия. Проблеми в понеделник имаше и на летище „Скипхол“ в нидерландската столица Амстердам, а снежни бури взеха жертви в Украйна и Молдова.

Зимата скова цялото Северно полукълбо. Сняг покри дори Хаваите, където вулканът Мауна Кеа усъмна с 12-сантиметрова покривка.

Най-ново

Единична публикация

Избрани