Информационен център на Министерство на oтбраната

Boeing стартира авиошоуто в Дубай с продажба на 45 самолета

УАМ: ОАЕ изпратиха самолет със 100 тона електрогенератори в помощ на мирните граждани в Украйна

Boeing стартира авиошоуто в Дубай с продажба на 45 самолета

Компанията Boeing обяви, че бюджетния превозвач SunExpress е поръчал на 45 самолета 737 MAX на авиошоуто в Дубай, където тази седмица най-вероятно ще бъдат подписани още редица големи сделки.

Поръчката за 45 самолета може да се разшири до 90 самолета, което означава удвояване на флотилията на турско-германския превозвач от 66 самолета.

Каталожната цена на поръчаните самолети би оценила сделката на повече от 5 милиарда долара, въпреки че обикновено се договарят отстъпки за големи поръчки.

„Това е най-голямата поръчка в историята на SunExpress“, заяви Макс Ковнацки, главен изпълнителен директор на съвместното предприятие на Turkish Airlines и Lufthansa, на церемонията по подписването.

„Ние сме много щастливи да имаме самолета MAX от съображения за горивна ефективност, от съображения за устойчивост“, добави Ковнацки.

Дубайската авиокомпания Emirates също се очаква да обяви нови поръчки тази седмица. Спекулации се въртят около Turkish Airlines след съобщения, че компанията е готова да поръча около 350 самолета.

Boeing стартира авиошоуто в Дубай с продажба на 45 самолета
Boeing стартира авиошоуто в Дубай с продажба на 45 самолета

Страхотна седмица на сделки ще подчертае възстановяването на сектора от пандемията от Ковид-19, която доведе хаос в сектора, тъй като международните пътувания спряха.

Миналата седмица Emirates Group обяви рекордни нетни печалби за полугодието от 2,7 милиарда долара, което е ръст от 138% спрямо година по-рано.

Компанията разкри рекордни годишни печалби от 3 милиарда долара през май.

Най-голямата авиокомпания в Близкия изток отчете загуба от 5,5 милиарда долара през опустошения локдаун (2020-2021 г.), първата от повече от три десетилетия, след като приземи флота си и направи сериозни съкращения.

Източник: bgnes

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Архив

Scroll to Top