Информационен център на Министерство на oтбраната

Великобритания обяви нови санкции срещу 46 физически и юридически лица, участвали във веригите за военни доставки на Русия

Китай наложи санкции срещу пет американски отбранителни компании

Великобритания обяви днес нови санкции срещу 46 физически и юридически лица от различни държави, които според Лондон са участвали във веригите за военни доставки на Русия и са подпомогнали инвазията ѝ в Украйна, предаде Ройтерс.

Сред санкционираните са компании, действащи в Китай, Турция, Сърбия и Узбекистан, съобщи британското министерство на външните работи.

Великобритания твърдо подкрепя Украйна след нахлуването на Русия през февруари 2022 г. и заяви, че се насочва към доставчици от трети страни, за да ограничи възможността на Москва да се опита да заобиколи съществуващите санкции, отбелязва Ройтерс.

“Ще продължим да засилваме натиска върху Путин и да се противопоставяме на трети страни, които предоставят на Русия стоки и технологии с ограничен достъп, където и да се намират те”, заяви британският държавен външен министър Ан-Мари Тревелян.

Великобритания съобщи, че е наложила санкции на 31 физически и юридически лица, свързани с проектирането и производството на безпилотни летателни апарати и части за ракети и вноса на електронни компоненти, както и на четири юридически лица, базирани в Обединените арабски емирства (ОАЕ), за които Лондон твърди, че участват в търговията с руски петрол.

Сред 46-те нови санкции срещу физически и юридически лица има и една, насочена към Беларус. Форин офис заяви, че налага санкции на беларуска отбранителна организация, която е произвеждала военни технологии, използвани от Минск, за да подпомага руската война в Украйна.

Източник: bta.bg

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Архив

Scroll to Top