Информационен център на Министерство на oтбраната

В Морското училище Никола Вапцаров формира концепцията си за вярата, каза проф. Боян Медникаров

В Морското училище Никола Вапцаров формира концепцията си за вярата, каза проф. Боян Медникаров

В Морското училище Никола Вапцаров формира концепцията си за вярата, каза проф. Боян Медникаров
Снимки: Красимир Кръстев/БТА

Докато учи във Варна, в морската алма-матер, Никола Вапцаров формира концепцията си за вярата – в утрешния ден и в по-доброто бъдеще, каза днес началникът на Висшето военноморско училище (ВВМУ) флотилен адмирал проф. Боян Медникаров по време на тържественото отбелязване на 114-та годишнина от рождението на големия поет. Той припомни, че творецът е патрон на учебното заведение от 1949 година и с годините името му се превръща в марка за високо качество на образование и за професионализъм. Медникаров призова младите курсанти да съхраняват вярата на Вапцаров в сърцата си, да работят упорито за развитието си и, най-вече, да бъдат достойни българи.

Тържеството днес уважиха представители на държавната и местната власт, на морската общност, командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов, офицери от резерва, граждани. Поздравителен адрес, с който който изразява уважението си към ръководството и преподавателския екип на учебното заведение за дългогодишните усилия и постигнатите резултати в процеса на обучение,  бе изпратил президентът Румен Радев.

Пред гостите на тържеството проф. Медникаров съобщи, че научноизследователския кораб „Св. св. Кирил и Методий“ е завършил най-тежкия си преход – през открития океан, и вече плава във водите на Бразилия. Корабът се движи по график, материалната част е в работно състояние, личният състав се чувства добре, добави началникът на ВВМУ и уточни, че при пресичането на екватора на борда на „Св. св. Кирил и Методий“ е имало кръщение на тези, които за пръв път са преминали в Южното полукълбо.

Източник: bta.bg

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Архив

Scroll to Top