Информационен център на Министерство на oтбраната

Израелският министър на националната сигурност иска задържаните бойци на “Хамас” да бъдат затворени в подземното крило на затвор

Израелският министър на националната сигурност иска задържаните бойци на "Хамас" да бъдат затворени в подземното крило на затвор

Израелският крайнодесен министър на националната сигурност Итамар Бен-Гвир иска да затвори задържаните терористи от ислямистката групировка “Хамас” в подземното крило на затвор, съобщи ДПА.

“Те не заслужават и лъч слънчева светлина, докато нашите отвлечени седят в тунелите на ада”, написа Бен-Гвир вчера вечерта в социалната мрежа “Екс”, доскоро “Туитър”. Той е наредил на затворническата служба да отвори отново подземието на затвора в град Рамла близо до Тел Авив, което не е било използвано през последните години. По данни на медиите там могат да бъдат задържани до около 100 души.

Съобщава се, че 118 терористи са били задържани в Израел по време на жестокото нападение на “Хамас” срещу израелската територия, извършено на 7 октомври, и в последвалите го няколко дни. Тези данни обаче са публикувани на 17 октомври и оттогава не са актуализирани.

На 7 октомври бойци на “Хамас” и други екстремистки групировки от ивицата Газа нахлуха в Южен Израел и извършиха редица нападения срещу градове и кибуци, убивайки 1200 души и отвличайки около 240 заложници. По данни на израелската армия на територията на крайбрежната ивица все още се има 138 заложници.

Източник: bta.bg

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Архив

Scroll to Top