Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Коледна работилница във Военния музей

[post-views]
Коледна работилница във Военния музей

От 13 до 17 декември Националният военноисторически музей (НВИМ) открива Седмица на коледния дух с творчески ателиета за деца. Те ще започват от 11,00 и от 14,00 ч. във всеки от 5-те дни и ще предлагат различни техники за изработване на празнична украса.

Малчуганите ще създават играчки за елха от разнообразни материали, с които да украсят коледното дърво в своя дом, ще се научат да правят коледни книгоразделители, елхи от хартия, ще рисуват, ще оцветяват и ще се забавляват.

Децата ще научат много нови и интересни факти за историята на първата елха у нас, за това кой и кога е въвел традицията с подаръците за Коледа, къде са проведени първите публични коледни тържества и откъде води началото си традицията на коледните картички.

Участието в творческите ателиета на НВИМ е след предварително записване на тел: 0882 870 470 и е на стойност 10 лв. за участник.

На 13, 14 и 15 декември от 14,00 до16,00 ч. и в Парк-музей „Владислав Варненчик“ във Варна ще се проведат творчески работилници за изработка на коледни играчки и декорация.

Желаещите да се включат в коледния уъркшоп могат да разгледат постоянната експозиция и временната изложба „Дългият поход“ преди или след участието си в него, като към входния билет няма допълнителна такса. За повече информация и за да заявите участието си, може да се свържете с музея на  тел. 0886 868 978.

Най-ново

Единична публикация

Избрани