Информационен център на Министерство на oтбраната

Украинският президент Володимир Зеленски благодари на парламента и политическите лидери Борисов, Пеевски и Петков за помощта за Украйна

Зеленски заяви, че откакто руските сили нахлуха в Украйна, са убити 31 хиляди украински войници

Украинският президент Володимир Зеленски благодари за подкрепата за Украйна с послание в платформата Х (предишно наименование Twitter – б.ред.), съобщи пресцентърът на ДПС.

„Благодарен съм на българския парламент за препотвърждаването на доставката на БТР- и за Украйна, както и за новия пакет военна помощ. Благодаря на политическите лидери Бойко Борисов, Делян Пеевски и Кирил Петков. С това решение ние укрепваме нашата Европа и браним свободата!“, пише президентът Зеленски.

Парламентът днес отхвърли ветото на президента във връзка с безвъзмездното предоставяне на бронирана транспортна техника на Украйна.

По-късно през деня със 147 гласа „за“, 55 – „против“, и седем „въздържал се“ Народното събрание одобри проект на решение за предоставяне на допълнителна военна помощ на Украйна – неизправни, с отпаднала необходимост или наднормативни преносими зенитно-ракетни комплекси и зенитни ракети от различен тип, намиращи се във Въоръжените сили на България, които да се използват за подсилване на противовъздушната отбрана на Украйна.

Източник: bta.bg

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Архив

Scroll to Top