Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Северна Корея разкритикува САЩ за това, че наложиха вето на проекторезолюция на ООН за Газа

[post-views]
САЩ призоваха Северна Корея да прекрати "дестабилизиращите действия"

Високопоставен севернокорейски представител разкритикува САЩ за това, че наложиха тази седмица вето на проекторезолюция на ООН, призоваваща за незабавно спиране на огъня в ивицата Газа по хуманитарни съображения, предаде Ройтерс.

Според Пхенян наложеното вето показва, че Вашингтон прилага „двойни стандарти“.

„Злоупотребата с правото на вето от страна на САЩ с цел защита на свой съюзник (. . .) е не само демонстрация на незаконни и безсмислени двойни стандарти, но е и върхът на нечовешкото зло“, заяви севернокорейският заместник-министър на външните работи Ким Сун-гьон, който отговаря за международните организации. Изявлението му бе разпространено от севернокорейската новинарска агенция КЦТА.

Според Ким САЩ си противоречат, като толерират конфликта в Газа и в същото време осъждат скорошното изстрелване от Северна Корея на разузнавателен сателит, което никому не е причинило вреди, отбелязва Ройтерс.

Съветници по въпросите на националната сигурност от САЩ, Южна Корея и Япония се срещнаха вчера, за да обсъдят отново координирането на отговора на трите страни на заплахите, идващи от Северна Корея, която предупреди, че може да изстреля още разузнавателни сателити.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани