Информационен център на Министерство на oтбраната

Северна Корея разкритикува САЩ за това, че наложиха вето на проекторезолюция на ООН за Газа

Северна Корея обяви, че е изстреляла вчера междуконтинентална балистична ракета като предупреждение към САЩ

Високопоставен севернокорейски представител разкритикува САЩ за това, че наложиха тази седмица вето на проекторезолюция на ООН, призоваваща за незабавно спиране на огъня в ивицата Газа по хуманитарни съображения, предаде Ройтерс.

Според Пхенян наложеното вето показва, че Вашингтон прилага “двойни стандарти”.

“Злоупотребата с правото на вето от страна на САЩ с цел защита на свой съюзник (. . .) е не само демонстрация на незаконни и безсмислени двойни стандарти, но е и върхът на нечовешкото зло”, заяви севернокорейският заместник-министър на външните работи Ким Сун-гьон, който отговаря за международните организации. Изявлението му бе разпространено от севернокорейската новинарска агенция КЦТА.

Според Ким САЩ си противоречат, като толерират конфликта в Газа и в същото време осъждат скорошното изстрелване от Северна Корея на разузнавателен сателит, което никому не е причинило вреди, отбелязва Ройтерс.

Съветници по въпросите на националната сигурност от САЩ, Южна Корея и Япония се срещнаха вчера, за да обсъдят отново координирането на отговора на трите страни на заплахите, идващи от Северна Корея, която предупреди, че може да изстреля още разузнавателни сателити.

Източник: bta.bg

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Архив

Scroll to Top