Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ДЕЗИНФОРАДАР: В Хага очакват и Путин!

[post-views]
Служителят на Гранична полиция, хванат с подкуп, остава в ареста

„Историята на Русия е изцяло изкуствено създаден мит, който не е добре изучен все още. Но тези митове…те са безкрайно количество и се сменят един с друг. Какво точно е ставало през XII в. не е важно, важно е само в контекста на определен интерес в конкретния, настоящия момент.

Тези хора, които отговарят за идеологията и се занимават с пропагандата на режима, са не по-малки военни престъпници от тези, които с оръжие в ръка убиват украинци, които по право живеят на своята земя, престъпно окупирана от Русия.“ Това казва в интервю за Ксения Ларина от The Insider  Иля Хржановски, режисьор, сценарист, филмов продуцент и член на Европейската филмова академия. Текстът е поместен във Faktor.bg. Публикуваме го с известни съкращения.

Става дума за това, че не само Путин е виновен, виновни са всички, които го подкрепят, и това е един от мотивите, които са засегнати в актуалната постановка на Народния театър „Иван Вазов“ – „Хага“. Категорична лъжа е, че Путин е единственият виновник!

„Мотивирането на хората да убиват, пълното унищожаване на свободата на словото и създаването на абсолютно илюзорно общество – това е гигантско престъпление“, за което отговорност носи цялата политическа кохорта около руския президент. 

„През последните 100 години в Украйна всичко е залято с кръв — и Гладомора, и страшните битки от Втората световна война, и Гражданската война, и чудовищните репресии. В Харков през 30-те години репресиран е бил всеки четвърти жител на града. А това пък значи, че всеки втори е писал доноси.

В Украйна всеки разбира какво е войната, какво е нацизмът. Кой играе ролята на нацистите в сегашния момент и коя страна е фашистка. Ние сме се родили във фашистка Русия, както ни става ясно сега. Във фашистка Съветска Русия, която не можа да се справи с предизвикателството на демокрацията, на свободата и попадна в реалния нацистки, фашистки тоталитарен режим на Путин, който се превръща в отявлен антисемит. Той скоро ще премине към открит антисемитизъм и в Русия скоро ще има антисемитска вълна. Това, което можем да добавим е, че един ден, не ако, а когато се потърси съдебна отговорност от агресора за действията му, в Хага трябва да отговарят всички, които са били и са съпричастни към престъпната война, която се води спрямо Украйна. Това трябва да бъде не лов на вещици, а справедлив, нов Нюрнбергски процес, на който всеки да получи заслуженото си според действията. Само така ще се постигне справедливост!

Най-ново

Единична публикация

Избрани