Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Макрон заяви, че не е сменил телефонния си номер и че Путин може да го търси на него, ако има сериозни предложения за мир в Украйна

[post-views]
Френция ще предложи помощ на руската редакторка, протестирала по руската държавна телевизия срещу войната в Украйна

Президентът на Франция Еманюел Макрон заяви, че не е сменил телефонния си номер и че ако руският президент Владимир Путин има сериозни предложения за постигане на мир в Украйна, той все още може да го намери на него, предаде Франс прес.

„Ако президентът Путин има желание да води диалог, ако иска да направи сериозни предложения, ако иска да се излезе от конфликта и да се изгради устойчив мир, тоест мир, който да спазва международното право и следователно да зачита интересите и украинския суверенитет, ще приема телефонното му обаждане“, заяви Макрон на пресконференция след края на срещата на върха на ЕС в Брюксел.

Франция винаги ще бъде в този случай една сила, която ще помага и която няма да пести усилията си, за да постигне резултат, допълни той и напомни за усилията, които той лично е положил, за да попречи на руската инвазия в Украйна, а после и за да я спре в първите ѝ месеци.

Вчера руският президент Владимир Путин заяви, че винаги е готов да води диалог с френския си колега, но че Макрон е този, който не вижда интерес в това и е престанал всякаква комуникация с него.

„Ние сме готови да продължим да сътрудничим с Франция. Но в даден момент френският президент сложи край на отношенията си с нас. Ако той има интерес да води диалог, ние сме готови“, каза Путин вчера на голямата си годишна пресконференция в Москва. „Ако френският президент не иска да общува с нас, то ние няма да осъждаме това“, добави той.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани