Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Всяко враждебно действие срещу Йемен ще има тежки последици, предупредиха хусите

[post-views]
ДЕЗИНФОРМАЦИЯ: Хусите атакуваха само кораби от Израел или насочени към израелските пристанища

Всяко враждебно действие срещу Йемен ще има тежки последици и ще струва много, заяви Али ал Кахум, член на политбюро на групировката на хусите „Ансар Аллах“ пред телевизия „Ал Маядин“, предаде Ройтерс.

„Хусите няма да изоставят палестинската кауза, независимо от заплахите на САЩ, Израел или Запада“, каза той и добави, че операциите срещу Израел ще продължат.

Йемен е готов с всички отбранителни възможности да отговори на всякакви американски, израелски или западни враждебни ходове, каза той. „Йемен се грижи за защитата на международното морско корабоплаване в съответствие с международните закони и норми“, заяви Ал Кахум.

По-рано през деня американските военни съобщиха, че атаки от контролираната от хусите част на Йемен са поразили два кораба под либерийски флаг в пролива Баб ал Мандеб.

Част от свързаната с Иран „Ос на съпротивата“, хусите атакуват плавателни съдове по морските пътища в Червено море и атакуват Израел с безпилотни самолети и ракети.

Хусите, които управляват голяма част от Йемен, заявиха, че ще продължат атаките си, докато Израел не спре офанзивата си в ивицата Газа.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани