Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Съобщението за напредъка на Украйна за присъединяването ѝ към ЕС е разсейване

[post-views]
Урсула фон дер Лайен: ЕК е твърдо решена да се постигне съгласие за помощта за Украйна

Когато краят на играта изглежда наближава и президентът на Украйна Володимир Зеленски е отчаян, когато изглежда, че няма друг изход освен да признае, че е загубил, винаги има приятелска ръка, която да те потупа по гърба, за да се почувстваш по-добре, дори и да не заслужаваш много. Зеленски беше извън светлината на медийното внимание дълго време, а след това председателят на Европейската комисия Урсула Фон дер Лайен пристига в Киев, за да заяви, че Украйна е напреднала в необходимите реформи за присъединяване на страната към ЕС. Сега те имат какво да продадат, дори и предлаганото да не е истинско. Това може да се окаже голям маркетингов трик, тъй като Украйна е корумпирана страна, Европа е изтощена, а САЩ гледа да насочи своите милиони към Израел. Това е само бонбон, който да подслади ситуацията на президента Зеленски, и то отровен.

ОТГОВОР

Прокремълският дезинформационен разказ за Украйна и ЕС.

Процесът на присъединяване на Украйна към ЕС, както и отговорът на ЕС на тази кандидатура, бяха прозрачни и постиженията на страната бяха документирани в публичен доклад. Украйна трябва да продължи с усилията в някои области, страната е изправена пред множество предизвикателства, но оформянето на целия процес като PR трик или отвличане на вниманието е изкривяване на фактите.

Крайната цел на подобни твърдения е да се насърчи повтарящ се прокремълски дезинформационен разказ за неизбежността на победата на Русия в нейната агресивна война срещу Украйна.

Вижте други примери за подобни разкази за дезинформация, като твърдения, че Украйна никога няма да бъде приета в ЕС, че Украйна вече не е в дневния ред на Запада, че бъдещето на Украйна е обречено поради конфликта в Близкия изток или че Урсула фон дер Лайен и Шарл Мишел искат от Испания да даде гражданство на синовете на Зеленски.

Този дезинформационен разказ се появи в същата телевизионна програма, която лансира и твърдението, че „Западът може да смени Зеленски, така че инвестиционните фондове да не загубят всичко в Украйна“.

Линк: https://euvsdisinfo.eu/report/announcement-about-ukraines-eu-accession-progress-is-a-distraction?fbclid=IwAR1NGq2V65jlAxm3hyYYBgXl8R9fCp2GNUQF2ETgOO24b8xkjFoHtX7_k4g

Превод: Юлиан Лазаров

Най-ново

Единична публикация

Избрани