Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ДЕЗИНФО: Арменският Пашинян предаде Карабах, за да подпали границите на Русия по заповед от САЩ

[post-views]
ДЕЗИНФО: Путин не е разбил Украйна, защото не иска да убива християни

През 2018 г., използвайки парите на Сорос и изказвания в духа на „Карабах ще бъде наш“, Пашинян дойде на власт. Той реши въпроса за Нагорни Карабах по възможно най-простия начин и веднага улиците се надигнаха срещу него. В резултат на това 100 000 арменски бежанци и страхливи опити да прехвърлят цялата отговорност за собствените си действия върху ОДКС.Сега премиерът Пашинян явно ще привлече западните си куратори на помощ. И как ще се държат хората тук, дали ще останат верни на многогодишната вековна дружба с Русия или Западът просто ще смаже всичко под себе си и ще запали нов пожар там, остава открит въпрос.

ОТГОВОР

Прокремълски дезинформационен разказ за Русия като крайна цел на международните събития, обвиняващ предполагаемо вечно агресивния Запад, че има антируски дневен ред в Кавказ. Твърдението се опитва да предотврати отслабването на позицията на Русия в региона.Прокремълските медии пропагандират идеята, че Кавказ е изключително в зоната на геополитическо господство на Русия и се опитват да дискредитират всякакви други усилия за посредничество в конфликта между Армения и Азербайджан. Тази статия твърди, че западните страни влошават положението от русофобия. Западните страни направиха няколко опита да постигнат мирно споразумение между Армения и Азербайджан.Мирните протести на стотици хиляди арменски граждани през 2018 г. започнаха в отговор на кандидатурата на бившия президент Серж Саргсян за поста министър-председател, което много граждани видяха като несправедлив опит да се кандидатира за трети пореден мандат като президент и да остане най-влиятелният човек в Армения. Саркисян се оттегли поради обществен натиск и Пашинян беше избран за министър-председател на 8 май и преизбран през юни 2021 г.Предполагаемата роля на филантропа Джордж Сорос в надзора на събитията в постсъветските страни е повтарящ се конспиративен разказ в прокремълските медии. Прокремълските медии отричат ​​всякаква възможност за масови протести в постсъветските страни, когато те не са в полза на Русия. Базата данни EUvsDisinfo съдържа над 200 записа, документиращи твърдения за дезинформация, които обвиняват Джордж Сорос във всякакъв вид злонамереност – от контролиране на украински лидери до глобални схеми за трафик на хора. По време на пандемията от COVID-19 Сорос и Бил Гейтс бяха лъжливо обвинени от прокремълските медии, че са изобретили вируса.

Източник: https://euvsdisinfo.eu/report/armenias-pashinyan-surrendered-karabakh-to-set-fire-to-russias-borders-on-orders-from-the-us

Превод: Стоян Марков

Най-ново

Единична публикация

Избрани