Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

В САЩ забраниха продажбите на „умните часовници“ на Apple

[post-views]
В САЩ забраниха продажбите на „умните часовници“ на Apple

Забранени са американските продажби на новия умен часовник Apple Watch, съобщи 9to5Mac.

Американската комисия по международна търговия (USITC) забрани на Apple да продава „умни часовници“ поради загубен патентен спор с Masimo. Спорът произтича от патенти, свързани с технология за откриване на нивата на насищане с кислород в кръвта. Отбелязва се, че президентът Джо Байдън може да наложи вето на решението преди 25 декември, но това все още не се е случило. Така от 25 декември продажбите на Apple Watch 9 и Apple Watch Ultra 2 в страната ще бъде забранени.

Компанията каза, че продажбите на часовници на уебсайта на Apple спират на 21 декември. Устройствата вече няма да се предлагат в магазините на дребно на 24 декември. Въпреки това няма да има ограничения за устройства, които вече са продадени преди тази дата.

По-късно източници на Bloomberg съобщиха, че Apple възнамерява да заобиколи забраната, като деактивира на софтуерно ниво функцията в часовника за определяне на нивата на кислород в кръвта. Masimo каза, че този ход няма да е достатъчен, за да отмени забраната.

В края на октомври френските власти разрешиха на Apple да възобнови продажбите на iPhone 12 в цялата страна. В средата на септември продажбите на устройствата бяха забранени заради повишени нива на опасна радиация.

Източник: bgnes

Най-ново

Единична публикация

Избрани