Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Четирима бяха ранени при атака с кола на Западния бряг; нападателят е „неутрализиран“, съобщи израелската армия

[post-views]
Ракета, изстреляна от Газа, удари израелския град Ашкелон

Четирима души бяха ранени днес при атака с автомобил близо до израелски военен пост на окупирания Западен бряг, а извършителят на нападението е бил „неутрализиран“ съобщиха израелската армия и службите за спешна помощ, цитирани от Франс прес.

„Преди малко беше извършена атака с кола в близост до военен пост край кръстовището „Адорайим“. Действащите в района войници от израелската армия неутрализираха терориста“, се казва в изявление на армията, без да се уточнява дали нападателят е жив или мъртъв.

Кръстовището „Адорайим“ се намира в южната част на Западния бряг, между големия палестински град Хеброн и израелското селище Отениел.

Израелската служба за спешна помощ „Маген Давид Адом“ съобщи, че на място е оказала помощ на трима души с леки наранявания и на четвърти с „умерени“ наранявания.

Окупираният Западен бряг стана сцена на рязко нарастване на насилието след началото на войната между Израел и „Хамас“ в ивицата Газа на 7 октомври.

Според данни на министерството на здравеопазването на Палестинската автономия от тази дата насам най-малко 315 палестинци са били убити от израелски войници, а в някои случаи и от израелски заселници, посочва АФП.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани