Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Израелските сили са атакували централата на „Хамас“ в град Хан Юнис, заяви израелски военен говорител

[post-views]

Говорителят на израелските сили за отбрана заяви, че те са атакували централата на „Хамас“ в град Хан Юнис в южната част на ивицата Газа, предаде ДПА.

„По време на сухопътна операция в Хан Юнис израелските сили за защита атакуваха централата  на „Хамас“ в центъра на града, в това число и командния център на разузнаването на палестинското движение“, каза Даниел Хагари.

Информацията не може да бъде потвърдена от независим източник.

Израел подозира, че лидерът на „Хамас“ в ивицата Газа –  Яхия Синуар, се укрива в тунели под Хан Юнис.

Израелските сили също така обявиха, че са в процес по поемане на контрола  върху северната част на Газа, откъдето започна израелската офанзива. Там армията е фокусирала усилията си върху района на Дардж Туфах, където е последният значителен бастион на „Хамас“ в северната част на Газа.

Вчера израелските сили също така приключиха широкомащабна атака по цели на „Хизула“ в Ливан, близо до границата с Израел, заяви военният говорител. Там са били елиминирани три терористични клетки, поясни той и добави, че армията ще продължи да атакува позиции на „Хизбула“ в Южен Ливан.

„Южните райони на Ливан няма да се върнат към онова, което те обичайно бяха“, заяви Хагари. Той добави, че 80 процента от изстреляните от „Хизбула“ ракети в петък са паднали на ливанска територия.

Тази информация също не може да бъде проверена от независим източник.

Източник: bta.bg

Най-ново

Избрани