Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

КосоваПрес: КейФОР е увеличил четирикратно присъствието си в Северно Косово, Улуташ: „НАТО е непоколебима за стабилността в региона“

[post-views]

Командирът на мироопазващите сили на НАТО в Косово (КейФОР) Йозкан Улуташ заяви, че КейФОР са увеличили четирикратно броя на силите си в Северно Косово след сръбската агресия на 24 септември в Банска, Звечан, където беше убит полицейският сержант Африм Буняку, предаде за БТА агенция КосоваПрес.

В интервю за КосоваПрес Улуташ казва, че преценява ситуацията в северната част на страната като спокойна, но подчертава, че тя продължава да бъде крехка.

Той оценява тясното сътрудничество с косовската полиция и мисията на ЕС за върховенството на закона в Косово (ЕУЛЕКС), като същевременно казва, че силите КейФОР продължават да действат като трети отговорен орган по сигурността.

„Ние ще продължим усилията си да предотвратим всякаква ескалация и сме готови да отговорим на всяко предизвикателство, като пригодим позицията си, както се изисква, и като продължим да си сътрудничим тясно с косовската полиция и ЕУЛЕКС“, казва той в писмено интервю за КосоваПрес.

Източник: bta.bg

Най-ново

Избрани