Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

При руски ракетен удар в Централна Украйна загинаха 2 души и бе прекъснато електрозахранването и водоснабдяването, съобщиха местните власти

[post-views]
В Одеса и областта е обявена тревога поради заплаха от ракетно нападение

Един цивилен загина, а осем души са ранени при руски ракетен удар днес по град Кропивницки в Централна Украйна, предаде Ройтерс, като се позова на пост в „Телеграм“ на управителя на Кировградска област Андрий Райкович.

При удара са нанесени също така щети на сгради на енергийни компании, което е довело до прекъсване на електрозахранването и водоснабдяването, добави областният управител.

Русия вероятно е използвала крилата ракета Х-59, съобщи на брифинг Райкович.

„Обикновени, работещи хора са ранени … Един работник, за съжаление, загина. Обикновен автомеханик“, каза той.

По думите му всички пострадали са с рани от шрапнели.

Нанесените щети по електропроводите са довели до прекъсване на електрозахранването и водоснабдяването в няколко части на града, въпреки че според Райкович те по-късно са били възстановени.

В началото на годината Русия засили нападенията си срещу Украйна. Киев твърди, че от 29 декември насам Москва е изстреляла почти 300 ракети и повече от 200 дрона срещу Украйна.

Междувременно броят на загиналите при ракетната атака на Русия срещу град Харков на 2 януари нарасна на двама души, съобщи Укринформ. Агенцията уточнява, че жена, която е била ранена тогава, е починала в болницата.

„За съжаление, една от ранените, 84-годишна жена, почина в болницата. Към момента в резултат на масираната руска ракетна атака има загинали 2 жени, а още 62 цивилни граждани са ранени“, се казва в пост на областната прокуратура на Харков в „Телеграм“.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани