Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Високопоставени представители от Конгреса на САЩ съобщиха, че са постигнали споразумение за федералните разходи

[post-views]
Високопоставени представители от Конгреса на САЩ съобщиха, че са постигнали споразумение за федералните разходи

Високопоставени представители от Конгреса на САЩ се споразумяха за максимален размер на федералните разходи от 1,6 трилиона долара в рамките на споразумение, целящо да предотврати частичното спиране на работата на правителството по-късно този месец, заяви председателят на Камарата на представителите на САЩ Майк Джонсън, цитиран от Ройтерс.

В договорената горна граница на разходите са включени 886 милиарда долара за отбрана и 704 милиарда долара за разходи, свързани с отбраната, заяви Джонсън снощи в писмо до законодателите.

Споразумението до голяма степен е съобразено с ограниченията на разходите за отбрана и вътрешни програми, които Конгресът определи като част от законопроекта за отлагане на лимита на дълга до 2025 г., посочва Асошиейтед прес. Но то предоставя някои отстъпки на републиканците от Камарата на представителите, които смятаха ограниченията на разходите в това споразумение за недостатъчни.

В писмото до колегите си Джонсън заяви, че то ще осигури 16 милиарда долара допълнителни съкращения на разходите в сравнение с предишното споразумение, договорено от тогавашния председател на Камарата на представителите Кевин Маккарти и президента Джо Байдън, и че е с около 30 милиарда долара по-малко от това, което обмисляше Сенатът. „Това представлява най-благоприятното бюджетно споразумение, което републиканците са постигали от повече от десетилетие“, пише още Джонсън.

Байдън заяви, че споразумението „ни доближава с една стъпка до предотвратяването на ненужно спиране на работата на правителството и до защитата на важни национални приоритети“.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани