Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Историческата драма „Опенхаймер“ – големият победител на Златните глобуси

[post-views]
Историческата драма „Опенхаймер“ – големият победител на Златните глобуси

Филмът „Опенхаймер“ е големият победител на 81-те награди „Златен глобус“, които се проведоха в Бевърли Хилс, Калифорния. Лентата, освен за най-добър филм спечели общо пет отличия включително за най-добър режисьор и най-добър актьор.

Историческата драма „Опенхаймер“ - големият победител на Златните глобуси
Историческата драма „Опенхаймер“ – големият победител на Златните глобуси

Филмът „Опенхаймер“, който разказва за живота на известния физик Робърт Опенхаймер и създаването на проекта Манхатън донесе отличия на режисьора му Кристофър Нолан, както и Килиън Мърфи, който беше обявен за най-добър актьор. Биографичният филм спечели и награди за най-добра музика и най-добър поддържащ актьор за Дауни Джуниър.

Ема Стоун беше обявена за най-добра актриса в мюзикъл или комедия за изпълнението си в „Клети създания, като лентата грабна приза и за най-добър филм- мюзикъл или комедия.

Сред големите победители е сериалът „Наследници“, който освен за най-добър драматичен сериал, донесе награда на Киърън Кълкин за най-добър актьор в телевизионна драма.

Очакванията, че филм „Барби“, ще обере по-голямата част от Златните глобуси не се оправдаха и беше отличен единствено за операторско майсторство и постижения в разпространяването.

За най-добър чуждоезичен филм беше определена френската лента „Анатомия на едно падане“.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани