Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Жертви и ранени в Украйна след поредния руски ракетен обстрел

[post-views]
Жертви и ранени в Украйна след поредния руски ракетен обстрел

Украйна преживя поредна нощ на масиран руски въздушен обстрел. Най-малко двама души загинаха при последната атака, като украинските власти съобщават  и за нанесени сериозни материални щети, след като част от ракетите са поразили жилищни райони и търговски обекти.

Последната руска въздушна атака е започнала в ранните часове на деня и постави под тревога цялата територия на Украйна. Централният украински град „Кривий  Рог“ е сред тежко засегнатите от атаката, при която е частично разрушен търговски център, както и няколко жилищни сгради. По данни на местните власти при атаката е загинал и 62 годишен мъж, а над 15 хиляди домакинства са останали без електричество на фона на минусовите температури.

Съобщения за експлозии и нанесени щети идват и от втория по-големина град Харков, където са паднали най-малко 4 ракети, съобщи областният губернатор Олег Синегубов.

Най-малко четирима души бяха ранени и в района на южния град Запорожие, който също е бил сред целите на руската атака. Съобщения за експлозии идват и от западната Хмелницка област, където за сега е потвърдена смъртта на най-малко един човек. По данни на украинското командване в рамките на последната седмица руската армия е изстреляла 125 ракети и провела повече от 400 въздушни удари по територията на Украйна.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани