Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

На среща с Блинкън саудитският престолонаследник подчерта важността на спирането на военните действия в Газа

[post-views]
На среща с Блинкън саудитският престолонаследник подчерта важността на спирането на военните действия в Газа

Престолонаследникът на Саудитска Арабия принц Мохамед бин Салман подчерта днес пред държавния секретар Антъни Блинкън важността на спирането на военните действия в ивицата Газа и създаването на пътна карта за мир, предаде саудитската новинарска агенция СПА, цитирана от Ройтерс.

Срещата между двамата се състоя в древния оазис Ал Ула в Саудитска Арабия.

Престолонаследникът изтъкна също необходимостта да се работи за създаване условия за възстановяване на стабилността и пътя към мира, както и да се гарантира, че палестинският народ ще получи законните си права и ще постигне справедлив и траен мир.

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън каза, че е открил в Близкия изток лидери, решени да предотвратят разрастването на конфликта между Израел и „Хамас“ в Газа.

Блинкън, който е на дипломатическа совалка в региона тази седмица, каза пред репортери в Саудитска Арабия, че всички, с които е говорил, разбират естеството на предизвикателствата. Той добави, че „никой не смята, че това това ще се случи за една нощ“.

Блинкън заяви, че атаките на хусите срещу кораби в Червено море трябва да спрат и допълни, че страните са дали ясно да се разбере, че трябва да има последици, ако нападенията продължат.

Искането на Вашингтон е хусите да разберат посланието на държавите по света, че това трябва да спре, заяви пред репортери Блинкън.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани