Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Грант Шапс: Отблъснахме най-голямата досега атака на Хутите в Червено море

[post-views]
Грант Шапс: Отблъснахме най-голямата досега атака на Хутите в Червено море

„Военноморските сили на Обединеното кралство и САЩ отблъснаха най-голямата досега атака на подкрепяните от Иран хути в Червено море“, заяви британският министър на отбраната Грант Шапс, предаде АФП.

Грант Шапс: Отблъснахме най-голямата досега атака на Хутите в Червено море - подробности
Британският разрушител „Даймънд“

„Британски военен кораб е унищожил многобройни дронове с оръдията си и ракети „Морски хищник““, добави Шапс,, часове след като Вашингтон съобщи, че силите на двете страни са свалили 18 дрона и три ракети късно вечерта на 9 януари.

„През нощта HMS Diamond (разрушител), заедно с американски военни кораби, успешно отблъсна най-голямата до момента атака на подкрепяните от Иран хути в Червено море.Разполагайки с ракети и оръдия Sea Viper, Diamond унищожи множество безпилотни самолети, насочили се към нея, и търговското корабоплаване в района, без да има наранявания или щети за Diamond или нейния екипаж“, съобщи министърът на отбраната.

Шапс допълни: „Обединеното кралство, заедно със съюзниците си, вече даде ясно да се разбере, че тези незаконни нападения са напълно неприемливи и ако продължат, хутите ще понесат последствията.Ще предприемем необходимите действия, за да защитим живота на невинни хора и световната икономика.

Източник: bgnes

Най-ново

Единична публикация

Избрани