Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Израел няма намерение да окупира за постоянно ивицата Газа, каза Нетаняху в навечерието на делото в Международния съд

[post-views]
Израел няма намерение да окупира за постоянно ивицата Газа, каза Нетаняху в навечерието на делото в Международния съд

Израелският премиер Бенямин Нетаняху повтори, че Израел няма намерение да окупира за постоянно ивицата Газа или да прогони оттам цивилното население, предаде ДПА.

„Израел се бори срещу терористите от „Хамас“, а не срещу палестинското население. Правим това, като спазваме напълно международното право“, каза снощи Нетаняху във видеообръщение.

Днес започват изслушванията в най-висшата съдебна институция на ООН, Международния съд в Хага. Там Южна Африка съди Израел с твърдението, че военната кампания ивицата Газа е в нарушение на конвенцията на ООН за геноцида.

„ЦАХАЛ (израелските сили) правят всичко възможно да сведат до минимум цивилните жертви, докато „Хамас“ прави всичко възможно да има колкото може повече такива, използвайки палестински цивилни като човешки щитове“, каза Нетаняху. По думите му израелската армия предупреждава и призовава палестинските цивилни да напуснат военните зони, докато „Хамас“ ги възпрепятства да го направят.

„Нашата цел е да изчистим Газа от терористите от „Хамас“ и да освободим заложниците. Щом това бъде постигнато, Газа може да бъде демилитаризирана и дерадикализирана“, каза той. Премиерът допълни, че това ще създаде „възможност за по добро бъдеще както за израелците, така и за палестинците“.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани