Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Над 80 делегации ще участват в срещата на съветниците в Давос, за да обсъдят украинската „Формула за мир“

[post-views]
Над 80 делегации ще участват в срещата на съветниците в Давос, за да обсъдят украинската „Формула за мир“

В неделя, 14 януари, в Давос (Швейцария) ще се проведе четвъртата среща на съветниците по национална сигурност на президентите, които ще обсъдят предложената от президента Володимир Зеленски „Формула за мир“, предаде Укринформ.

Срещата ще се проведе в рамките на Световния икономически форум, обяви министерство на външните работи на Швейцария.

На срещата ще бъдат обсъдени принципите за постигане на траен и справедлив мир в Украйна, се казва в съобщението, като тези принципи трябва да бъдат заложени в основата на следващия етап от процеса за постигане на мир.

Изявлението напомня, че формулата включва 10 принципа за постигане на траен мир в Украйна.

Министерство на външните работи посочи, че Швейцария участва в работните групи по ядрена безопасност, безопасност на храните и определяне на краен срок за приключване на войната в Украйна.

След предишните три срещи на съветниците в Копенхаген (25 юни 2023г.), Джеда (5-6 август 2023г.) и  Малта (28 октомври 2023г.), на предстоящата четвърта среща в Давос да бъдат представени резултатите от работните групи и да бъдат обсъдени следващите стъпки.

По предишна информация на Укринформ на третата среща през октомври в Малта са присъствали представители от 66 държави и международни организации.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани