Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Ердоган свика Съвет по сигурността в Истанбул

[post-views]
Ердоган свика Съвет по сигурността в Истанбул

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган ще председателства среща по въпросите на сигурността в Истанбул, съобщи турската дирекция по комуникациите, цитирана от вестник „Сабах“.

„По решение на нашия президент Реджеп Тайип Ердоган, среща за сигурността ще се проведе в събота, 13 януари, в 14:30 в Истанбул“, написа председателят на дирекцията Фахретин Алтун в X.

Решението на Ердоган дойде, след като шестима турски войници бяха убити при терористична атака на Кюрдската работническа партия (ПКК) в Северен Ирак.

Министърът на външните работи Хакан Фидан, министърът на вътрешните работи Али Йерликая, министърът на националната отбрана Яшар Гюлер, началникът на генералния щаб Метин Гурак и шефът на Националната разузнавателна организация (MIT) Ибрахим Калин ще присъстват на срещата.

Турция стартира операция Claw-Lock през април 2022 г., за да елиминира убежищата на терористичната организация ПКК в северните региони на Ирак Метина, Зап и Авасин-Басян близо до турската граница.

Операцията беше предшествана от Claw-Tiger и Claw-Eagle, стартирани през 2020 г. за залавяне на терористи, укриващи се в Северен Ирак и планиращи трансгранични атаки в Турция.

Източник: bgnes

Най-ново

Единична публикация

Избрани