Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Снежна буря в американския Среден Запад доведе до отменяне на полети, блокира президентската кампания и остави десетки хиляди домакинства без ток

[post-views]
Снежна буря в американския Среден Запад доведе до отменяне на полети, блокира президентската кампания и остави десетки хиляди домакинства без ток

Десетки милиони американци се оказаха засегнати от снежни бури, преминали през Северозапада и Средния Запад. Наводнения застрашиха Източното крайбрежие, а в Юга е застрашен от торнада, предаде Ройтерс.

Авиокомпаниите съобщават за закъснения вчера при над 7600 полета в САЩ. Над 2200 полета бяха отменени. Самолетите на международното летище „О’Хеър“ в Чикаго останаха на земята заради бурни ветрове и гъст снеговалеж.

В Айова претендентите за номинацията на Републиканската партия за президентските избори отмениха предизборните си прояви три дни преди гласуването в щата. Това е първата надпревара от изборите в отделните щати, на които партиите определят своя кандидат за общите избори през ноември.

Вчера голяма част от северните райони на Средния Запад беше обхваната от снежни бури с обилни снегове и силни ветрове със скорост до 96 км/ч. Националната метеорологична служба (NWS) предупреди, че се очаква те да продължат и днес.

Над 133 000 домакинства, фирми и търговски обекти останаха без ток в Мичиган. Без електричество останаха и над 150 000 клиенти на електроразпределителните компании в Уисконсин, Западна Вирджиния, Охайо и Пенсилвания.

Метеоролозите предупреждават хората да не предприемат ненужни пътувания, тъй като видимостта по някои пътища в Чикаго е силно ограничена.

Предупреждава се за опасност от измръзване в Айова. Според прогнозите температурите в по-голямата част от щата ще паднат до минус 18 градуса по Целзий. Прогнозата за понеделник в Де Мойн, столицата на щата, е за минус 28 градуса по Целзий. Очаква се температурите по време на изборите в понеделник, които предполагат продължителни срещи в църкви и училищни физкултурни салони, да са най-ниските, регистрирани на такова политическо събитие.

Кандидатката за президент на Републиканската партия Ники Хейли, бивша посланичка и губернатор на Южна Каролина, отмени и трите планирани за вчера предизборни събития, като ги замени с дистанционни прояви.

Шейсет и осем годишният Фред Шустър, който независимо от бурята проследи вчера сутринта проява от кампанията на губернатора на Флорида Рон Десантис в Анкини, Айова. „Притеснявам се от времето“, каза Шустер. „Мисля, че това ще се отрази на броя на хората, които ще участват в изборите“.

Властите отмениха планиран митинг в Пела, Айова, за поддръжници на Доналд Тръмп, който се бори за втори мандат в Белия дом, след като изгуби изборите през 2020 г.

Около 3 милиона души в южния щат Мисисипи са застрашени от торнада и силни гръмотевични бури. Националната метеорологична служба предупреди, че  бурните ветрове може да отнесат покриви и да повалят дървета и електропроводи.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани