Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Макрон призова за подновяване на преговорите за освобождаването на заложниците на „Хамас“

[post-views]
Президентът Макрон: Изпращане на сухопътни войски (в Украйна) не е изключено, ако Москва пробие фронтовите линии и ако Киев го поиска - Франс прес

Френският президент Еманюел Макрон призова преговорите за освобождаването на заложниците на „Хамас“ да бъдат „възобновявани отново и отново“, предаде Франс прес, като цитира видеоклип, излъчен в социалните мрежи, и на митинг в Тел Авив в подкрепа на заложниците.

„Френската нация е категорична, че всички заложници от терористичните атаки на 7 октомври трябва да бъдат освободени. Франция не изоставя своите деца. Ето защо преговорите за освобождаването им трябва да бъдат подновявани отново и отново“, заяви Макрон. „Никога не трябва да се отказваме, никога не трябва да се предаваме, защото не приемаме и няма да приемем никакви жертви. Затова ще направим всичко и можете да разчитате на мен, че всички те ще се завърнат у дома при нас“, добави той в краткото послание, излъчено в навечерието на 100-ия ден от конфликта, започнал на 7 октомври с кървавите нападения на „Хамас“ на територията на Израел.

Трима френски граждани все още са „в неизвестност“, като вероятно са държани като заложници на палестинска територия, припомня АФП.

Видеопосланието на Макрон беше показано на няколко огромни екрана по време на митинг в Тел Авив вчера.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани