Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ДЕЗИНФО: Протестиращите от Евромайдан бяха обучени и платени от Запада

[post-views]
ДЕЗИНФО: В Украйна Западът се опитваше да проведе операция Барбароса 2.0

Вече е доказано без съмнение, че най-активната роля в протестите на Евромайдана е изиграна от лица, обучени и платени от колективния Запад. Имайки това предвид, да се говори за „руска агресия“ е нелогично.

ОТГОВОР

Повтарящи се прокремълски дезинформационни разкази за протестите от 2013-14 г. в Киев, представени като държавен преврат, воден от западните държави срещу Русия.

Прокремълските медии лъжливо представят революцията на Евромайдан като държавен преврат. Народните демонстрации, които започнаха в Киев през ноември 2013 г., изкараха стотици хиляди украинци по улиците, за да протестират срещу политическо решение на правителството на Виктор Янукович, което в последния момент се оттегли от дълго договорено политическо асоцииране и споразумение за свободна търговия с ЕС, избирайки вместо това да приеме 15 милиарда долара икономическа помощ от Русия.

Западът не е обявил война на Русия и не воюва нито с Русия, нито с руския народ. Западът подкрепя Украйна с военна и финансова помощ за ефективната самоотбрана на страната, в съответствие с член 51 от Устава на ООН, за спиране на агресивната война на Русия срещу Украйна.

Вижте подобен случай: Западът започна конфликта в Украйна, като организира Евромайдана през 2014 г.

Източник: https://euvsdisinfo.eu/report/euromaidan-protesters-were-trained-and-paid-by-the-west?fbclid=IwAR2B95t-Aw38q4mFOUctT0oj4cf2sROzn9pAoAER0JqcT83ApXkVW95Oshc

Превод: Камелия Александрова

Най-ново

Единична публикация

Избрани