Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Германия не е „болният човек“ на Европа, но е „уморен човек, който има нужда от кафе“, заяви финансовият министър Кристиян Линднер

[post-views]
Давос: Дезинформацията е основен риск за изборите по света

Германия не е „болният човек“ на Европа, но е „един уморен човек, който има нужда от чаша кафе“, заяви финансовият министър Кристиян Линднер по време на дискусия в рамките на Световния икономически форум в Давос, предаде Ройтерс.

Той изтъкна, че Германия е уморена от множеството кризи, а регистрираният нисък растеж вероятно е „предупредителен знак“. Това от което страната се нуждае е „чаша силно кафе“, което означава структурни реформи.

В рамките на същата дискусия Линднер посочи още, че Европа говори твърде много за Доналд Тръмп, но все още не се подготвя за евентуалния му втори мандат.

„Говорим много за Тръмп и трябва да се подготвим за евентуалния му втори мандат като подобрим европейската конкурентоспособност“, заяви Линднер. „Най-добрата подготовка е да си напишем домашното“.

Според Линднер желанието на много европейски политици да следват американския модел и да субсидират „почти всичко“ предизвиква опасения, тъй като този модел не е стабилен.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани