Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Германският парламент одобрява мерки за улесняване на депортациите

[post-views]
Германският парламент одобрява мерки за улесняване на депортациите

След продължителни спорове в рамките на германското коалиционно правителство долната камара на парламента прие снощи законопроект, включващ редица мерки, като например удължаване на срока на задържане, който цели да предотврати провал на депортациите в последния момент, съобщи ДПА.

С цел да се улесни депортирането на чужденци без право на престой, мерките включват удължаване на законовата максимална продължителност на задържането в очакване на депортиране от 10 на 28 дни. Освен това представителите на властите вече имат право да влизат и в други стаи в общи жилища, а не само в стаята на депортираното лице.

В миналото депортациите многократно са се проваляли, тъй като не е можело съответните лица да бъдат открити.

Законопроектът беше свален от дневния ред на последното заседание седмица преди Коледа, тъй като един от коалиционните партньори поиска подобрения. По настояване на Зелените сега се гарантира, че на засегнатите лица ще бъде осигурен адвокат.

Законът предвижда и по-строги мерки срещу трафикантите на хора. Поради протести на правозащитни организации е добавен пасаж, който пояснява, че това не криминализира спасяването на бежанци в морето.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани