Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

13 полицейски екипи от Смолян осигуряват сигурността на Световната купа по сноуборд „Пампорово – 2024“

[post-views]
13 полицейски екипи от Смолян осигуряват сигурността на Световната купа по сноуборд „Пампорово – 2024“

13 полицейски екипи от ОДМВР-Смолян ще осигуряват безопасността на движението и опазване на обществения ред при провеждането на състезанията от Световната купа по сноуборд алпийски дисциплини „Пампорово – 2024“.

За обезпечаване на сигурността по време на подготовката и провеждането на състезанията от Световната купа по сноуборд от ОДМВР – Смолян са предприети редица мерки. В дните на провеждане на състезанието служители на „Пътна полиция“ ще регулират движението и паркирането на моторни превозни средства на територията на курорта.  Въведена ще бъде временна организация на движението на моторни превозни средства и граждани. За времето от 6:00 ч. до 16:00 ч. на 20 и 21 януари 2024 г. се ограничава транзитното движение на автомобили по участък от път III-8641 Пампорово – Смолян – от кръстовището с път III-864 (бившата автогара в комплекса) до подхода за комплекс „Манастирите“.

По време на състезанието в отсечката ще бъдат пропускани превозни средства на организаторите и участниците, гости на хотели и собственици на имоти. Движението ще се осъществява с пропуски, получени от организаторите на събитието.

Транзитният трафик по направлението Проглед – Пампорова – Смолян ще се пренасочва по обходен маршрут по път II-86 Проглед – Соколовци – Смолян през прохода Рожен.

 За същия времеви период се ограничава и движението на товарни автомобили по път III-864 Проглед – Пампорово – Стойките. Трафикът ще се пренасочва през проходите „Рожен“ и „Превала“. Препоръчително е водачите на камиони да използват и следните обходни маршрути Пловдив – Кричим – Девин – Стойките – Смолян и обратно, както и Пловдив – Кърджали – Ардино – Смолян и обратно, заради очакваното засилено движение към курорта Пампорово.

Източник: bnr.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани