Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Щабът на ВМС чества 125-годишнината си

[post-views]
Щабът на ВМС чества 125-годишнината си

Тържествено честване по случай 125-ата годишнината от създаването на Щаба на Военноморските сили (ВМС) се състоя в сградата на Адмиралтейството във Варна. Сред гостите на празничното събитие бяха областният управител на Варненска област Андрияна Андреева, кметът на Община Варна Благомир Коцев, районни кметове, директорът на Военноморския музей доктор Мариана Кръстева и командири на военни формирования от Варненския гарнизон. Кратка ретроспекция на развитието на основната командна структура на флота направи капитан I ранг Ваньо Мусински – началник на Щаба на ВМС. Командирът на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов награди военнослужещи и цивилни служители за постигнати отлични резултати и проявен висок професионализъм.
В приветствие си към военнослужещите и цивилните служители от Щаба контраадмирал Михайлов подчерта важната роля, която те имат за цялостната дейност на флота, за успешните плавания на корабите и за изпълнение на задачите, поставени пред формированията.
Историческа справка за първия началник на Щаба на ВМС капитан I ранг Васил Хитров представи капитан II ранг от запаса Атанас Панайотов, доктор по история и кореспондент на в. „Българска армия”. Тържеството завърши с обща снимка пред Адмиралтейството.

Най-ново

Единична публикация

Избрани