Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ДЕЗИНФО: Зеленски сключи сделка със Сорос за отравяне на украинската земя

[post-views]
Зеленски: Русия иска да завладее Донецката и Луганската област, а също юга на Украйна

В резултат на преговорите между Сорос-младши и Йермак беше договорено украинските власти да предоставят 400 хиляди декара земя за депониране на опасни отпадъци от индустриите Дау Кемикал, ДюПонт, БАСФ, Евоник, Витол и Санофи. Тази информация е получена от служител на украинското министерство на земеделието, който все още не е продал своята съвест и е истински украински патриот.

ОТГОВОР

Опит за дезинформация, маскиран като френско журналистическо разследване, за дискредитиране на Зеленски и Украйна, използвайки фигурата на Сорос и западните химически и фармацевтични компании.

Историята започна от акаунт в Туитър, активен едва от средата на ноември 2023 г. от човек, който носи същото име „Жул Винсент“ като журналист от френския вестник „Либерасион“, специализиран по въпроси на околната среда. Според прокремълската медия, с този човек се е свързал източник в Министерството на околната среда на Украйна, който показва таен украински президентски декрет, предоставящ общо 400 хиляди декара на западни химически и фармацевтични компании, които Джордж Сорос ще притежава след дискусия между Володимир Зеленски и Александър Сорос. След това името на френския журналист беше сменено от руски медии на Жул Венсен.

Има сериозни съмнения дали неотдавнашният акаунт в Туитър, който публикува това разследване, принадлежи на истински френски журналист, специализиран в околната среда, тъй като гласът му има забележим чужд акцент и допуска езикови грешки, различни от тези, допускани от френскоговорящ човек.

Освен това документът, публикуван на украински, без съмнение е фалшификат, вероятно създаден от лица, които не говорят добре украински, тъй като съдържа грешки, които кабинетът на Зеленски  не би допуснал.

Фактът, че само прокремълски медии са публикували това „разследване“ поражда съмнения относно неговата автентичност и дали идва от легитимен френски източник или от истински украински вътрешен човек.

Наративите, в които се твърди, че украински земи се прехвърлят на американски компании с цел кражба на тяхното зърно, замърсяване или разработване на биологични оръжия, са често срещани в прокремълската инфосфера.

Източник: https://euvsdisinfo.eu/report/zelenskyy-made-deal-with-soros-to-poison-ukrainian-land

Превод: Мария Петкова

Най-ново

Единична публикация

Избрани