Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Десетки ранени и две жертви на руски удари срещу Киев и Харков

[post-views]
Десетки ранени и две жертви на руски удари срещу Киев и Харков

Украйна съобщи днес, че руските сили са изстреляли 41 ракети, но украинската ПВО е свалила 21 от тях, предаде АФП. Десетки са ранени, а двама убити при удари срещу Киев и втория по-големина град Харков.

„28 са ранени в резултат на ударите по Харков. За съжаление две жени  – на 56 и на 40 г. са загинали“, заяви регионалният губернатор Олег Синегубов. Ранените в района на Киев са поне 13. Главнокомандващият армията на Киев Валерий Залужни заяви, че атаката е включвала крилати и балистични ракети, както и дронове. Той поясни, че са свалени 15 крилати ракети, пет балистични и една самонасочваща се Кh-59.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски междувременно обяви, че неговата страна ще получи нови доставки на оръжие от Полша с цел подсилване на отбраната. „Ще има нов оръжеен пакет доставки от Полша“, заяви държавният глава по време на традиционното си видеообръщение снощи.

На срещата му с полския премиер Доналд Туск вчера в Киев двамата обсъдиха и бъдещо съвместно производство на оръжия  и боеприпаси. Третата тема от разговорите, спомената от Зеленски, беше обучението на украински войници от Полша.

Най-ново

Единична публикация

Избрани