Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

В четири области на страната учениците учат онлайн

[post-views]
В четири области на страната учениците учат онлайн

Четири станаха областите в страната, в които учениците преминаха на онлайн обучение. Причината е обявената грипна епидемия поради високата заболеваемост.

От началото на седмицата учениците в област Пловдив преминаха на дистанционно обучение. От днес към тях се присъединяват и учащите в областите Варна, Пазарджик и Перник. Във Варна и Пазарджик неприсъствено ще бъде обучението до края на първия срок. В Пернишка област учениците ще се обучават онлайн до края на следващата седмица. Дистанционно ще учат от утре и в училищата в София област и Ямбол. В Бургаска област Щабът за борба с грипа реши направо да разпусне учениците в грипна ваканция. Тя ще започне от утре – 1 февруари и ще продължи до 6 февруари включително. Всички мерки се предприемат заради повишената заболеваемост.

Общо 12 са областите в страната, в които е обявена грипна епидемия. Това са София-област, Пловдив, Варна, Бургас, Велико Търново, Пазарджик, Плевен, Смолян, Габрово, Шумен, Ямбол и Перник. От утре към тях ще се присъедини и област Хасково.

Във всички тях остават в сила противоепидемичните мерки, които включват спиране на

плановите консултации за бременни жени и деца, профилактичните прегледи и задължителните имунизации. В детските ясли, градините и училищата е въведен засилен всекидневен пропускателен филтър.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Николай Чадаров

Най-ново

Единична публикация

Избрани